Fortalezas e debilidades dos discursos ideológicos: o nacionalismo galego baixo a ditadura franquista. - Carbajo, Judith (2015)
Neste artigo analízanse, a través do método histórico e partindo do contexto e dinámica sociopolítica en que se desenvolve o nacionalismo galego no franquismo, as motivacións da importante evolución ideolóxica que sofre o seu discurso ao final da ditadura, os seus compoñentes e as súas consecuencias. A partir de estes feitos, trázanse as principais liñas políticas que nos axudarán a comprender a posterior evolución do nacionalismo galego dentro do marco democrático.