سنگ شناسی، سن سنجی، ژئوشیمی و تعیین منشأ توده هاي گرانیتوئیدي منطقه بجستان،شمال فردوس، استان خراسان رضوي - Ahmadirouhani, R. (2018)
تودههاي گرانیتوئیدي بجستان در شرق شهر بجستان، جنوب غرب استان خراسان رضوي واقع شدهاند. تودههاي عمیق و نیمهعمیق اسیدي برون زد یافته در این منطقه داراي ترکیب سینوگرانیتی، مونزوگرانیتی و گرانیتی هستند. نتایج سن سنجی نشانگر حضور دو فاز - ماگماتیسم در منطقه است. تودههاي بیوتیت مونزوگرانیت، گرانیت پورفیري و سینوگرانیت، داراي سن کرتاسه بالایی، کامپانین ( 76 79 میلیون سال) است و تنها توده پیروکسن هورنبلند بیوتیت مونزوگرانیت در جنوب غرب محدوده مورد بررسی، داراي سن الیگوسن 0 و / 0 تا 717908 / 87 اولیه بین 710898 Sr/86Sr 30/7±1/5 میلیون سال) است. در تودههاي با سن کرتاسه بالایی، میزان ) єNd 0 و / 0 تا 512211 / 143 اولیه بین 512058 Nd/144Nd 10 - متغیر است. نسبتهاي / 7- تا 65 / در دامنه 38 I 87 و Sr/86Sr єNd 143 اولیه و Nd/144Nd 8- است. از / 0 و 06 /512186 ،0/ براي توده پیروکسن هورنبلند بیوتیت مونزوگرانیت به ترتیب 713292 I دسته احیایی (ایلمینیت) تعلق دارند. S نظر ویژگیهاي ژئوشیمیایی، تودههاي بالا، عمدتاً ماهیت پرآلومین دارد و به گرانیتوئیدهاي تیپ با توجه به نتایج بررسیهاي انجام شده، منشأ تودههاي نفوذي منطقه، پوستهاي و حاصل ذوب رسوبات دگرگون شده با ترکیب پسامیت و مرتبط با زون برخورد است. تودههاي گرانیتوئیدي با سن کرتاسه بالایی منطقه بجستان در مقایسه با سایر تودههاي متعلق به کرتاسه 87 هستند. توده پیروکسن هورنبلند بیوتیت مونزوگرانیت با سن الیگوسن با Sr/86Sr بالایی، مانند بزمان، گزو و کجه، داراي نسبت بالاتر دارا بودن ویژگیهاي مشابه با تودههاي کرتاسه بالایی، نشان دهنده ادامه محیط زون برخوردي در این بخش از بلوك لوت است.