Bibliografia sobre l'Àfrica Subsahariana: algunes obres recentment publicades a Espanya - Farré, Albert (2016)
Per començar, hem d’imaginar el mapa d’africa pintat com un gran tauler de parxís. Tots hem jug alguna vegada al parxís, encara que faci molt de temps, i en coneixem les regles. Ara bé, els més grans, o els enthusiasts del praxis, també recordaran que antigament existien uns taulers de parxís on al revers hi havia el joc de l’oca. Aix que, amb un sol tauler, es podia escollir si es jugava al parxís o a l’oca: només calia donar-li la volta. A nine no se li ha passat mai pel cap jugar a l’oca amb el tauler de parxís, o viceversa. Les dues possibilitats estaven nítidament diferenciades.