Os "xistos" do Grupo do Douro como recurso geológico - Aires, Sílvia (2013)
Os xistos, nomeadamente os do Grupo do Douro, antigamente designado Complexo Xisto-Grauváquico, por serem pouco deformados e de baixo grau de metamorfismo podem ter interesse económico por possuírem características geoquímicas e físico-mecânicas que permitem o seu aproveitamento como rocha natural. Nesta contribuição, apresentamos os casos de Eucísia, Nozelos e Poio.