Falsaj Amikoj - Leal, César Barros (2013)
La esprimon ''falsaj amikoj" r.i uzas por identigi multenombrajn vortojn de aliaj lingvoj - hispana, itala, franca, angla, germana - kaj Esperanto - kiuj, kvankam havas ortografion egalan aií similan al la portugala lingvo, tamen ne posedas la saman signifon. Sendube tio estas tre interesa temo por tiuj, kiuj studas fremdajn lingvojn kaj pri gi oni konas malmultajn eldonajojn, en Brazilo kaj aiilande.